Prosessen startet og sluttet i styret, som fra starten av var med til å beslutte den overordnede retning, og formulere såkalte gjerdestolper - altså rammer for den videre ambisjonsprosess. Styret var dermed med på å sette rammer for det strategiske arbeidet og det strategiske utfallsrommet; men som samtidig også muliggjorde frie tøyler innenfor denne avgrensningen. En frihet som ble særlig utnyttet av strategigruppe, som var etablert til prosjektets formål, som bestod av et bredt utvalg av medarbeidere.
Strategigruppens oppgave var å komme med innspill, diskutere og arbeide med formulering av den nye ambisjonen og de overordnede strategiske retningene. Disse innspillene ble delt og diskutert i det felles Lederforumet, som samtidig gjennomførte ledelsesutvikling for å bli klokere på den nye strategi, og få et feles ledelses- og strategi-begrepsapparat overfor fusjonen.
På de forskjellige utdannelsesområdene og administrasjonen, ble det iverksatt lokale selvvurderinger for å belyse deres nåværende situasjon, og komme med deres syn på fremtiden. De endelige selvvurderingene ble samlet sammen og inngikk i strategigruppens arbeid med den nye felles ambisjonen. Underveis ble det også laget videoer, som var med på at få de strategiske spørsmålene og dilemmaene diskutert ute i de lokale fagmiljøene.
Ambisjonen tok ikke kun utgangspunkt i de interne forholdene. Underveis i prosessen fikk både strategigruppen og lederne i oppgave å jobbe med forhold og utviklinger i omverden - også den internasjonale utviklingen innenfor det videregående utdannelsesområde. Her var det også innlegg fra eksterne stemmer. Ikke minst bidro en norsk prorektor på strategigruppens formulering av ambisjonen og retningene, før disse ble sendt til styret.