Emne
Artikler

Anita Lindquist Henriksen

Anita tiltrådte som rektor på KVUC midt i 2018. Hennes erfaring med KVUC og VUC-sektoren strekker seg dog lenger tilbake. I 2011 ble hun ansatt som utviklingssjef på KVUC, og i 2016 ble hun viserektor samme sted. Innen hun kom til KVUC besatt hun ulike lederstillinger på Københavns Universitet – samme universitet som hun i 2003 dimitterte fra som cand.mag.

Februar 19

Hent som pdf

Last ned hele februars almanakk som pdf

Download Februar Anita Lindquist Henriksen
Hør Sverris samtale med Anita Lindquist Henriksen

Lederen skal turde blotte en flanke

Anita Lindquist Henriksen

Spørsmål til neste måneds leder 

Anita stiller et spørsmål til mars måneds leder i Ledelsesalmanakken. Spørsmålet handler om ledelse av fagprofesjonelle:

”Hvordan arbeider du som leder av en organisasjon med fagprofesjonelle med kvalitet i kjerneytelsen?”

 

Anita stiller spørsmålet ut fra en forståelse av at man som leder av fagprofesjonelle skal balansere to hensyn.

På den ene siden har man som den øverste leder ansvar for kvaliteten av den ytelsen som organisasjonen leverer. Det innebærer at man definerer kvalitetskriterier og setter standarder.

På den andre siden mener Anita at når man leder fagprofesjonelle er noe av det viktigste å frisette det potensialet som er blant de fagprofesjonelle. Man skal gi dem spillerom og ha tillit til at oppgaven blir løst godt. Lederens arbeid med kvalitet i kjerneytelsen består således nettopp i å håndtere disse to hensynene.

Med dette spennende spørsmålet er stafetten gitt videre til mars måneds leder i Ledelsesalmanakken – som er CBS’s nye rektor, Nikolaj Malchow-Møller. Vi ser tusen takk til Anita for å ville medvirke og gi oss et innblikk i lederens konstante balanseakt.

Les mars måneds almanakk

Februars kapittel

Her kan du lese det tilhørende kapittelet fra "Almanakken om god ledelse"

Download Februar Kapitel

Spørsmål å reflektere over

Last ned månedens spørsmål å reflektere over som leder

Download Februar Spørgsmål