Emne
Artikler

En ny forståelse av strategi er på vei internasjonalt. Noen steder kalles det emergent, andre ganger bottom up. Kjært barn har mange navn.

Vi kaller det en ambisjonsbasert strategiforståelse.

Ambisjonsbasert, fordi det særlig er organisasjoners ambisjoner som blir den primære ledestjernen for utvikling og for et meningsfylt arbeidsliv. Det kan høres veldig abstrakt ut. I vår artikkelserie om strategi prøver vi å få det nye begrepsapparatet ned på jorden og undersøke hva denne forståelsen betyr for deg som student eller leder.

 

Den første artikkelen i serien handler om den felles strategiske ambisjonen. Vi dykker ned i hvorfor en ambisjon er forskjellig fra en visjon og misjon, hvordan en ambisjon fungerer, og hvordan den motiverer og mobiliserer individer i organisasjoner.

I fremtidens arbeidsmarked vil vi i økende grad se at det er det meningsfylte arbeidslivet som motiverer talenter til å gå på jobb. Meningsfull på den måten at du tydelig føler at du skaper verdier både gjennom driftsoppgaver og ved å drive en utvikling innenfor ditt arbeidsfelt. Spesielt meningsfullt blir det når du som medarbeider er en del av et fellesskap som jobber mot et felles mål og sammen utvikler seg i denne retningen. Å jobbe ut fra en felles strategisk ambisjon er en metode for å motivere medarbeidere og gi dem frihet til å utvikle seg selvstendig, men under ansvar for felles formål og felles retning. Dette ser vi nærmere på i denne artikkelen.

 

 

 

Last ned artikkelen "Den fælles strategiske ambition"

Last ned som pdf her

Download Den Fælles Strategiske Ambition Artikel

"Strategi tatt ned til jorden"

I serien dykker vi ned i temaer som ambisjon, strategiske benchmarks, målsettinger, kultur, strategiske dilemmaer og den strategiske eksterne profilen.

Artikkelserien er for deg som sitter med kompliserte akademiske tekster om strategi og organisering, og som ofte tenker; "Hva er egentlig essensen av disse mange teoriene? Hvordan foregår det i den virkelige verden? Og hvordan flytter du en organisasjon?"

Vi håper at vi med våre korte artikler kan forklare de abstrakte temaene på en forståelig måte slik at du kan bli klokere på din organisasjon eller organisasjoner generelt.

Skriv til oss

Ellen Prof