Emne
Artikler

I denne måneden møter vi Jesper Stub Johnsen til en prat om hva strategisk ledelse og sårbarhet i ledelse er for ham. For Jesper er disse emnene tett knyttet til en leders evne til å balansere mellom de kortsiktige og de langsiktige investeringene. For Jesper selv handler det om å kunne realisere Nationalmuseets strategiske mål og sikre dets fortsatte eksistensberettigelse – både nå og i fremtiden. Og noen av de viktige nøkkelordene som skal til for å kunne realisere dette er mot, selvledelse og porteføljeledelse. Disse tre utgjør - sammen med emnet investering - de fire særemnene i april måneds ledelsesalmanakk.

April 19

Hent som pdf

Last ned april måneds almanakk som pdf

Download April Jesper Stub
Hør Lars' samtale med Jesper her

Det krever mot å investere, for vi kan ikke forutsi hva fremtiden bringer.

Jesper Stub Johnsen

Spørsmål til neste måneds leder 

Og hermed gis stafettpinnen videre til neste måneds leder. Med nysgjerrighet på hvordan andre arbeider med realisering av den strategiske ambisjon, stiller Jesper følgende spørsmål til mai måneds leder:

”Når man i en organisasjon er enige om en ny strategisk retning, hvordan sikrer du så best at alle har samme felles forståelse for ambisjonen og er motivert for de handlingene som følger med?”

 

I neste måned møter vi Bente Ourø Rørth, som er sykehusdirektør på Nordsjællands Hospital.

Læs mai måneds almanakk

Aprils kapittel

Her kan du lese det tilhørende kapittelet fra ''Almanakken om god ledelse''

Download April Kapitel

Spørsmål å reflektere over

Last ned månedens spørsmål å reflektere over

Download April Spørgsmål