Emne
Podcast

Forskningsorientert kultur som utfordrer vår vanetenkning

”Kultur er som såpe – det glir mellom fingrene på en. Derfor kan det være avgjørende å kartlegge kompetanse, interesser og prosjekter i organisasjonen for å forstå kulturen”, sier Bibi Hølge-Hazelton.  

 

Bibi er sykepleier og har i løpet av sin karriere gjort mye forskning som skaper verdier for hele samfunnet og den enkelte innbygger, men forskningen er ikke nok i seg selv. Bibi har selv erfart hvor viktig det er å lage strategisk kulturutvikling i våre organisasjoner, slik at forskningen blir en del av våre organisasjoners systematiske utviklingsarbeid. Det er nettopp dette temaet Bibi har initiert og er medredaktør i boken: "Forsknings- og udviklingskultur - Når ledere har vilje og mod", som er en antologi skrevet av ledere fra Sjællands Universitetshospital.

Hver dag drives innovasjon i offentlige institusjoner. Dette er viktig fordi innovasjon gjør oss i stand til å utvikle oss og fortsette å forbedre måten å gjøre ting på. Derfor er det viktig å fremme en forskningsorientert kultur som utfordrer vår vanetenkning – og slik at vi har mulighet til å bli klokere. Dette er grunnlaget for systematisk arbeid med utvikling og innovasjon.

Alt dette snakker vi om med forskningsleder og professor i klinisk sykepleie, Bibi Hølge-Hazelton, og partner i Mobilize Søren Barlebo Rasmussen.  

Hør mens de to ekspertene gir råd og snakker om dilemmaene knyttet til strategisk kulturutvikling.

 

God lytting! 

 

Hør episoden her

Erfaringer fra Familiebroene

Nate Johnston Zzfcfcb3dl4 Unsplash Les artikkelen her

En bedre sammenheng mellom klinikk, utdanning og forskning

Podcastxx Hør podcasten her