Emne
Podcast

Byråkratiet - den moderne toppleders hemmelige våpen?
 
"Vi skal sørge for, at politikerne og borgerne ikke blir som Bambi, som kikker inn i bilens frontlys og blir skremt. Vi skal spørre oss selv: Hva er viktig å gjøre noe med, og hva kan vente?", sier professor i statsvitenskap på SDU: Ulrik Kjær.

Det kan oppleves som om vi går rundt med en fylt trillebår med samfunnsproblemer, som både politikere, administrasjoner og borgere må forholde seg til. Mange snakker om at problemene i dag er komplekse og derfor meget utfordrende å løse. Men kanskje er problemene ikke så vanskelige å håndtere som vi tror? 
 
I denne månedens utgave av Ledelsesalmanakken tar vi en dialog med eksperter om hvordan man som toppleder kan agere i spenningsfelt mellom administration og strategi, når komplekse samfunnsproblemer banker på døren. Vi har flyttet podcaststudiet til Fyn, på SDU, for å bli klokere på emnet i selskap med Ulrik Kjær og kommunaldirektør i Esbjerg Kommune: Rikke Vestergaard.
 
Vi snakker om politikeren, byråkraten og borgeren. Samt mulighetene som ligger i innbyggerinvolering, og mer samspill og forståelse mellom de tre partene.
 
Riktig god lytteglede!

Hør avsnittet her

Les om partnerskapet "En Vei Til Alle"

En Vej Les om casen her

Hør også podcastserien om de komplekse samfunnsutfordringene

Podcast 3 Hør podcastserien her