Emne
Podcast

De vakre ungdommene – og deres vei inn på arbeidsmarkedet

«I disse årene er det stort fokus på det indre presset unge legger på seg selv, men vi ser også at arbeidsmiljøet har stor betydning for unges psykiske velvære. Så ledere må ikke undervurdere betydningen av deres ledelsesstil for ansattes velvære.»

Akkurat nå strømmer nyutdannede ut fra utdanningsinstitusjonene på vei til sine første fulltidsjobber. Men hvem er de unge egentlig, hvilken tidsånd avrundes de av, og hva betyr dette for deg som leder eller kollega?

I denne delen av Lederalmenakken har vi invitert forsker ved Center for Ungdomsforskning Mette Lykke Nielsen til å fortelle om hva som kjennetegner den unge generasjonen, hvilke forventninger de unge har til arbeidsmarkedet, og hvorfor vi ser økende misnøye blant unge. Samtidig får vi et unikt innblikk fra to unge mennesker om trendene vi ser i dagens generasjon – sett fra deres eget perspektiv.

Til slutt gir vi deg som leder eller kollega av ungdom et innblikk i ungdommens mentalitet, og vi gir forslag til oppmerksomhetspunkter i møte med dine yngre kolleger.

God lyttelyst! 

Hør podcasten her

Podcast om psykologisk trygghet

Linkedin Psykologisk Tryghed Hør podcasten her

Artikkel om samspillsoner og organisatoriske mellomrom

Roterende Animation[283] Les artikkelen her