Emne
Podcast

– En overraskende hendelse kan like gjerne brukes til å sette ting i gang, som en rakett som sendes til månen uten å vite hvor månen er, sier professor emeritus ved CBS Jan Molin.

 

Organisasjoner blir ofte møtt med uventede hendelser som ledelse og ansatte prøver å håndtere best mulig. Det kan bli en ny regjering med politisk retning som betyr store endringer for mange offentlige institusjoner. Det kan være en pandemi som snur opp ned på hvordan vi tidligere har sett på vår måte å jobbe og leve på.

 

I noen tilfeller kan det faktisk føles som et sjokk, som kan være så traumatiserende at det lammer oss. Så hvordan skal vi tenke og handle når vi er utsatt for sjokk, men samtidig forventes å handle effektivt og strategisk?

 

I denne månedens utgave av Lederalmanakken har vi invitert Jan Molin og partner i Mobilize, Christian Tangkjær, til en prat om strategiske sjokk. Sammen snur vi konseptet på hodet og ser sjokk i organisasjoner som en anledning til å gjøre det bedre enn vi gjorde i går.

 

Hør på mens vi diskuterer de klassiske reaksjonene på trusler mot å slåss, flykte eller fryse. Vi vil også gi tips om hvordan du som leder kan se på sjokk som en utløser.

 

Riktig god lytteglede!

Hør podcasten her

Les også vår artikkel om strategiske sjokk

Skærmbillede 2023 02 28 Kl. 10.29.09 Les artikkelen her

Hør også podcasten om kriser og katastrofer

Coffee 1 Hør podcasten her