Emne
Podcast

Et nødvendig verktøy til strategirealisering?

 

De siste årene har flere og flere større offentlige organisasjoner fått øynene opp for arbeidet med strategisk porteføljeforvaltning. Når ressursene er knappe og det stilles flere krav til verdiskapning hos borgere, studenter og pasienter, er der et økt behov for prioritering av prosjekter som gir en felles retning.

 

”Strategien skal fortelle hvor vi skal, og hvordan vi kommer oss dit. Strategien skal gjerne inneholde noen viktige milepæler på reisen, som indikerer hvordan vi kommer oss til målet. Strategisk porteføljeforvaltning handler om å få omsatt ambisjonene våre til konkrete tiltak som utfolder hvordan vi gjør det” sier rektor på CBS Nikolaj Malchow-Møller.

 

Utvikling og innovasjon har blitt viktige strategiske oppgaver for store offentlige organisationer som CBS - derfor er det også viktig at utviklingen leder til reel endring i driften. Her spiller den strategiske porteføljeforvaltning en verdifull rolle. En rolle som episodens vert, Kristian Mikkelsen, er i full gang med at undersøke nærmere i sin ph.d. prosjekt om porteføljeforvaltning om forskning og utvikling.

 

I årets første utgave av Ledelsesalmanakken snakker Kristian med Nikolaj Malchow-Møller og partner i Mobilize, Søren Barlebo Rasmussen, om hvorfor strategisk porteføljeforvaltning er så relevant nå, og hvordan man tar fatt på oppgaven på CBS. 

 

Riktig god lytteglede!

Hør avsnittet her

Les også artikkelen "Hvorfor porteføljeforvaltning?"

Light Bulb 1 Les artiklen her

Læs også artiklen "Hvordan porteføljeledelse?"

Adobestock 300167430 Læs artiklen her