Emne
Podcast

Hvordan kan vi skape økt behandlingskvalitet av pasienter i et helsevesen som er under press?

Dette er et viktig spørsmål - som vi undersøker i denne månedens utgave av Ledelsesalmanakken sammen med medisinsk direktør i Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen, og partner i Mobilize Claus Bjørn Billehøj. Et mulig svar på dette spørsmålet kan være knyttet til et prosjekt kalt KUF som står for Clinical Education and Research Communities, som ble lansert i 2021 i Region Midtjylland.

«Vi må slutte å se på klinikk, utdanning og forskning som hverandres vanskeligheter, men i stedet som hverandres forutsetninger og synergier – På denne måten får vi en mer spennende arbeidsplass der vi får utvikle helsevesenet vårt til det beste for pasientene» sier Claus Brøckner Nielsen.

Intensjonen med prosjektet KUF er å skape et fellesskap som raskt kan omsette kunnskap til praksis. Spesielt for strategien i prosjektet har vært å balansere bottom-up og top-down-prosesser der det har vært viktig å inkludere de som faktisk skal jobbe med dette i hverdagen.

Lytt med mens vi setter fellesskapet i helsevesenet på dagsorden – og gjør deg klar til å ta på deg arbeidshanskene.

Hør episoden her

Les artikkelen om KUF

Det er et hovedformål med helsevesenet at pasienter skal få best mulig behandling med faglige evidens bak seg. Dette krever at klinikkene er oppdatert på siste kunnskap fra forskningen, at forskningen er rettet mot de behov som oppleves i klinikken og at personalet utdannes kontinuerlig slik at de er oppdatert på siste kunnskap fra forskningen. Ved å skape et samarbeid der denne sirkulasjonen mellom klinikk, utdanning og forskning finner sted, kan en organisasjonsform som KUF bidra til å oppfylle akkurat disse kravene.

 

Les artikkelen her

Spør Claus om KUF

Skriv til oss

Mobilize2021 CLU5631 (1)