Emne
Bøker

Ledere i fagprofesjonelle organisasjoner skal til å fokusere mer på morgendagens kvalitet. Man skal derfor kunne lede, så man slipper organisasjonens potensiale fri. Kun ved å utløse det felles potensialet faglige ildsjeler har når motivasjonen og engasjementet er på topp kan man virkelig løfte den faglige kvaliteten.

Samtidig blir det stadig viktigere å utøve strategisk ledelse slik at organisasjonens samlede kvalitetsbrand kan konkurrere på internasjonalt nivå. Strategiske valg og fravalg skal til sammen med vanskelige prioriteringer som kun kan besluttes av en sterk og handlekraftig ledelse.

Det skal altså på samme tid både være rom til ildsjelene og skje en rekke ledelsesmessige prioriteringer. Dette strategiske dilemmaet er avgjørende å kunne håndtere, uansett om man er en videregående utdannelsesinstitusjon, et sykehus, en privat forskningsbasert virksomhet eller en profesjonell serviceorganisasjon (advokater, revisorer, arkitekter, rådgivende ingeniører osv.).

Potentialeledelse – om strategisk ledelse i fagprofessionelle organisationer er en praktisk bruksbok for ledere som hver dag jobber med denne utfordrende strategiske ledelsessituasjonen. Boken inneholder mange caser, redskaper, modeller og praktiske erfaringer.

Kjøp boken her 

Gå til forlag