April – Mot til det uperfekte: Om tvil og sårbarhet i ledelse

Ledelsesalmanakken som podcast er Mobilizes bidrag til en faglig time-out. I 2020 kan du hver måned høre hvordan en leder og en faglig ekspert håndterer et strategisk ledelsesdilemma. Sammen undersøker vi dilemmaet med utgangspunkt i en klassisk ledelsesteori – eller en global trend – fordi vi vet at mange ledere savner tid i hverdagen til å reflektere over det som er strategisk viktig, og som krever utsyn eller innsikt.


April Måneds tema i podcasten: Mot til det uperfekte: Om tvil og sårbarhet i ledelse

I april-utgaven av Ledelsesalmanakken slår vi et slag for at sårbarhet, tvil og motet til det uperfekte er viktige egenskaper i lederskapet. For sårbarhet kan ha en mobiliserende kraft på fellesskapet. Det ser vi også nå under Coronakrisen.

Og nettopp dette dykker vi ned i i denne måneds podcast i en særutgave av Ledelsesalmanakken, som er et intervju med psykolog, seniorkonsulent og medforfatter av boken «Mot til det uperfekte», Klaus Harries.

Klaus mener at det er avgjørende at vi tør å åpne opp om den sårbarheten vi alle har for den fremtiden vi nå ser inn i. Og at «Kloss-Hans», en av H.C. Andersens eventyrkarakterer, kanskje er et supplerende ledelsesideal som vi alle kan og bør lære noe av.

Sammen med antropolog, konsulent og PhD-studenten Henriette List har han skrevet boken «Mot til det uperfekte» på bakgrunn av 12 intervju med toppledere i offentlige og private organisasjoner. Du kan hente boken her, eller bestille en gratis fysisk utgave.

God lytting og lesning – og pass på dere selv i denne merkverdige tiden..

 

// Redaksjonen

Vert: Anne-Mette Steinmeier

Tittelmusikk: «Idéer ad omveje» av Asbjørn Busk Jørgensen

 

Podcasten kan høres på www.ledelsesalmanakken.dk – her finner du også tidligere utgaver av Almanakken, på Apple podcast eller på Spotify.

 

God fornøyelse!